Πέθανε η Ανζελίκ Κουρούνη: Κατέγραψε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 6 Μαΐου 2024, 20:34
Συντάκτης:

Πέθανε η δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια Ανζελίκ Κουρούνη, η οποία μέσα από την έρευνά της και το έργο της κατέγραψε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο, η ντοκιμαντερίστρια, παραγωγός, συγγραφέας, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα γαλλόφωνων Μέσων και εμβληματική «φωνή» στον αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, Ανζελίκ Κουρούνη

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσώπική Υπόθεση» της Ανζελίκ Κουρούνη, ήταν ένα από τα ντοκιμαντέρ που ξεσκέπασαν το νεοναζίστικο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, παρά τις απειλές που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της.

Κατά την πενταετή έρευνά της για το νεοναζιστικό μόρφωμα, η Ανζελίκ Κουρούνις συγκέντρωσε πάνω από 100 ώρες υλικού. O συνεργάτης της και συνσεναριογράφος, Θωμάς Ιακόμπι, έπεσε θύμα επίθεσης δύο φορές, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο εξοπλισμός τους κλάπηκε και καταστράφηκε.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας», ήταν η μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μια συνταρακτική μαρτυρία για τον πολύμορφο αγώνα προκειμένου η εγκληματική οργάνωση να οδηγηθεί στη φυλακή. Στόχος της ήταν, όχι μόνο η μαρτυρία των γεγονότων, αλλά και να δοθεί απάντηση στο πώς κατάφερε το «καρκίνωμα» του φασισμού να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, παρά την ιστορική γνώση, καθώς και στο γιατί η Χρυσή Αυγή παρέμεινε παρούσα στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια.

Η άποψη του MOVE IT για την ταινία. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos