Kingdom of the planet of the apes

Kingdom of the planet of the apes - κριτική ταινίας

Στο βαθύ µέλλον και µετά τη βασιλεία του Καίσαρα, οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος που ζει αρµονικά, ενώ οι άνθρωποι έχουν καταλήξει να ζουν κρυµµένοι.

Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αµφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν.

Σύντοµα θα κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το µέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Mια προσπάθεια αναβίωσης του διάσημου κινηματογραφικού franchise μετά την επιτυχημένη τριλογία που είδαμε στην δεκαετία των 10s, η οποία όμως δεν έχει να προσφέρει ουσιαστικά κάτι καινοτόμο, εκτός της καντρικής ιδέας, πολλές γενιές μετά, όπου οι πίθηκοι όντως βασιλεύουν, υπό την ηγεσία του Πρόξιμους που επιδιώκει να αφανίσει το ανθρώπινο είδος, που ζει πλέον κυνηγημένο και φτωχοποιημένο.

Δύο νεαροί εκπρόσωποι των δύο ειδών (ανθρώπων & πιθήκων) θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ τους, σε μια ταινία που λειτουργεί ως εισαγωγή (μιας και εδώ προβλέπεται τριλογία) και κατά συνέπεια δεν είναι ολοκληρωμένη σεναριακά, ενώ αν και το cgi έχει ενταχθεί αρμονικά στην εικονογραφία των πρωταγωνιστών, παρατηρεί κάποιος μια δυσκαμψία και διστακτικότητα στην αφήγηση, η οποία επιδεινώνεται και κουράζει σε συνδυασμό με την αχρείστα μεγάλη διάρκεια, όσο και αν οι βάσεις και οι προδιαγραφές υπάρχουν για κάτι περισσότερο ολοκληρωμένο. 

Δεν είναι σωστό και είναι και αρκετά παρωχημενο, επειδή μια ταινία προορίζεται για να έχει δύο συνέχειες να έχει γραφτεί και στηθεί ατελώς. 

Πρώτη δημοσίευση: 9 May 2024, 16:28
Ενημέρωση: 16 May 2024, 02:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Kingdom of the planet of the apes
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
145
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Μαϊου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos