Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Πρόεδρος η Ιζαμπέλ Ιπέρ

Published: 9 May 2024, 19:39
Συντάκτης:

Φέτος τα τρία μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης ψηφίζουν γυναίκες για την θέση της Προέδρου των κριτικών επιτροπών τους. Ετσι μετά το Φεστιβάλ του Βερολίνου με την Λουπίτα Νιόνγκ'ο και των Καννών με την Γκρέτα Γκέργουιγκ, έρχεται και το Φεστιβάλ της Βενετίας για να ανακοινώσει την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

<a href="/en/festival-verolino/berlinale-2024-izampel-iper-i-zoi-den-einai-ta-social-media-elpizo/69538">Berlinale 2024 - Ιζαμπέλ Ιπέρ: "Η ζωή δεν είναι τα social media, ελπίζω..."</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2024 - Ιζαμπέλ Ιπέρ: "Η ζωή δεν είναι τα social media, ελπίζω..."

«Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μια τεράστια ηθοποιός. Απαιτητική, περίεργη και με μεγάλη γενναιοδωρία. Μούσα πολλών σπουδαίων κινηματογραφιστών, δεν απέφυγε ποτέ την πρόσκληση νέων ή όχι και τόσο διάσημων σκηνοθετών», ήταν το σχόλιο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

H 71χρονη ηθοποιός δήλωσε: «Το να γίνεις προνομιούχος θεατής σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, είναι τιμή. Ο κινηματογράφος είναι μια υπόσχεση: να ξεφύγουμε, να αναστατώσουμε, να εκπλήξουμε τον κόσμο, ενωμένοι στις διαφορές των γούστων και των ιδεών μας».

Η Ιπέρ έχει βραβευτεί δύο φορές για την ερμηνεία της στη Βενετία, το 1988 για το «Story of Women» και το 1995 για το «La Cérémonie».

Το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος 28 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos